خروپف چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟
لرزش مجرای تنفسی و بسته شدن مسیر هوا در هنگام تنفس ، باعث ایجاد صدایی ناخوشایند در ناحیه حلق و بینی می شود که آن را خروپف می نامند که به هنگام خواب اتفاق می افتد. در بعضی موارد این صدا آرام و آهسته است ولی اکثر اوقات ناخوشایند و بلند است که باعث خجالت فرد و عصبی شدن او می گردد بطوری که شخص نمی تواند هنگام خواب در جایی به صورت جمعی بخوابد.
خوشبختانه برای به حداقل رساندن این عارضه ، راه حل های فراوانی وجود دارد. برای رفع این مشکل ابتدا باید دلیل بروز آن را ریشه یابی کرد . اگر دلیل بروز خروپف آپنه نباشد به راحتی و با روشهای زیر می توانید آن را درمان کنید.
خروپف چرا؟
روش های متوقف کردن خروپف به صورت طبیعی
با انجام دادن این روش ها می توانید به رفع مشکل خروپف خود کمک کنید . با این حال اگر هیچ یک از موارد فوق ، خروپف شما را درمان نکرد از آن جایی که می تواند نشانه خطر و هشداری برای سلامتی شما باشد و با مراجعه به پزشک می توانید اقدام به درمان عامل اصلی خروپف کرده و از شر آن رها شوید.
روشهای متوقف کردن خروپف به صورت طبیعی:
- تغییر وضعیت خواب : اگر به پشت می خوابید بهتر از حالت و نحوه خوابیدن خود را تغییر دهید . خوابیدن به پشت یکی از عوامل خطر افرین و ایجاد خروپف است. زیرا هنگامی که به پشت می خوابید ، زبان شما به پشت گلو قرار می گیرد و همین امر باعث مسدود شدن مجرای تنفسی در گلوی شما شده و باعث ایجاد صدای ناخوشایند خروپف می شود.
خوابیدن به پهلو و یا تنظیم بستر خواببطوری که سر و گردن شما بالاتر برده و عبور جریان هوا را آسان کند می تواند در رفع این مشکل به شما کمک کند. - کم کردن وزن: خروپف در هنگام مسدود شدن و یا باریک شدن راه های ورود هوا در مجاری تنفسی در زمان خواب ، اتفاق می افتد. یکی از دلایل انسداد مجاری تنفسی بافت چربی در گردن یا گلو است . اگر اضافه وزن دارید و یا چاق هستید، با کاهش وزن خود احتمال رفع و درمان این بیماری را افزایش خواهید داد.
- ورزش کردن: ورزش علاوه بر کمک به کاهش وزن شما ، به بهتر خوابیدن شما و کاهش خروپف کمک می کند. ورزش با تقویت ماهیچه های بدن ، به حفظ حالت کام و گلوی شما در هنگام خواب کمک می کند.
- کاهش و یاقطع داروهای آرام بخش و یا خواب آور پیش از خواب: برخی داروها باعث بروز خروپف در خواب می شوند. داروهایی مانند آرام بخش ها و داروهای خواب آور با شل کردن عضلات بدن شما به خصوص در ناحیه دهان و گلو، منجر به خروپف شبانه شما می شوند.
- سیگار کشیدن ممنوع: استعمال دخانیات مضرات فراوانی دارد که یکی از آن ها باعث بد خوابیدن و تاثیر روی تنفس شما در هنگام خواب و در نتیجه منجر به خروپف می شود. مصرف زیاد سیگار باعث شدیدتر شدن خروپف شما می شود.
- بالا بردن سطح مصرف مایعات در طول روز: کم آب شدن بدن ، احتمال ایجاد و انباشت مخاط در گلو را افزایش داده و همین امر باعث انسداد مجاری تنفسی و در نتیجه منجر به خروپف شما می شود.
متخصصان با توصیه مصرف روزانه 15.5 فنجان مایعات برای مردان و 11.5 فنجان برای خانم ها سعی در کمک به مراجعه کنندگان برای رفع خروپف آن ها دارند. قابل ذکر است که 20% از این حجم از مایعات می تواند از طریق مواد غذایی تامین شود. - کاهش کالری وحجم وعده شبانه: کالری و حجم وعده های شبانه شما می توانند با درگیر کردن سیستم گوارش شما در هنگام شب باعث بروز خروپف شوند.
افرادی که از خروپف رنج می برند لبنیات را از سبد غذایی شبانه خود حذف کنند زیرا با ایجا لایه ای از مخاط در گلو باعث انسداد مجاری تنفسی می شوند. - دوش آب گرم پیش از خواب: آب گرم باعث باز شدن مجاری تنفسی شده و از آنجا که باعث افزایش فرایند تبخیر در پوست می شود می تواند باعث کاهش دما در سطح بدن شود و این پیام را به مغز مخابره کند که زمان خواب فرا رسیده است. و همین افزایش رطوبت باعث تنفس آسان در هنگام خواب می شود و خروپف را از بین می برد
- استفاده ازبالش های ضد خروپف: بالش های خروپف با اشکال مختلف در بازار وجود دارند که اغلب دارای گودیی در وسط آن هستند.
این بالش ها به صورتی طراحی شده اند که مجاری تنفسی را باز کرده تا فرایند تنفس به سهولت انجام پذیرد. - لوازم جانبی ضد خروپف را تهیه کنید: علاوه بر بالش ضد خروپف ، با تهیه لوازم جانبی ضد خروپف برای رفع این مشکل مهم می توانید به خود کمک کنید.
- ماهیچه های گلو و زبان خود را تقویت کنید: اگر به بیماری ضعف عضلات زبان و گلو مبتلا هستید با تمرینات ویژه ، آنها را تقویت کرده و این مشکل را حل کنید.
- درمان آلرژی : اگر به آلرژی مبتلا هستید می دانید که یکی از دلایل اصلی ایجاد سرو صدا، انباشت چرک ناشی از آلرژی در بینی است و همین امر باعث بروز خروپف در زمان خواب شما خواهد شد.
- آروماتراپی را امتحان کنید: استفاده دارویی یا استفاده درمانی از مواد معطر مانند روغن های اسانسی در همه موارد برای سلامتی بدن آروماتراپی گفته می شود.
بوی خوب عاملی برای ایجاد حس خوب است اما کاربردهای دیگری نیز می تواند برای ما داشته باشد. برخی از اسانس ها می توانند مسیر گلورا باز کنند و با کاهش التهاب ناشی از آلرژی و یا بیماری ، خروپف را درمان کنند.
از جمله روغن های مفید می توان به روغن نعنا و اکالیپتوس اشاره کرد که با چکاندن آن در بینی یا استنشاق بخار آن ها پیش از خواب می تواند در حل این مشکل به شما کمک فراروانی کند.
استفاده از محلول شستشوی نمک دار : استنشاق ترکیب رقیق شده اب و نمک می تواند به درمان آلرژی و یا سینوزیت شما کمک کرده و به بهبود درمان خروپف شما کمک کند.
این روش را عموما برای درمان مشکلات تنفسی استفاده می کنند که منجر به پاک شدن مسیر تنفسی فرد شده و آلودگی ها را از بین می برد . به همین دلیل باعث باز شدن مجاری تنفسی و در نتیجه رفع مشکل خروپف می شود.
عناوین مقاله
آخرین مقالات سایت :